Какво представлява топлият монтаж?

Понякога строителните грешки допускани при монтаж на прозорци са причина за безвъзвратна загуба на функционалното предназначение на рамите на прозореца. Благодарение на използването на системата за топъл монтаж, грешките се отстраняват и се получава следният резултат:

Местата, където стените и прозорците се съединяват са особено уязвими за загуби на топлина и натрупване на влага. Затова е особено важно правилното разположение и доброто уплътнение между прозорците и стените.

Ситемата SWS позволява да се осъществи топъл монтаж  „ инсталация на слоевете „ на дограмата,а именно силно и ефективно уплътнение на прозоръчните съединения, в съответствие с принципа  « по-добро уплътнение отвътре, отколкото отвън « . Това единствения начин за защита на полиуретановата пяна от влага. Само запoен сух слой пяна има подходящи изолационни параметри.

Загуба на топлина, при недобре уплатнени прозорци  ( на снимката направена от инфрачервена камера е показано  наличието на топлинните мостове ):

o_sws1 o_sws2

Местата, където стените и прозорците се съединяват са особено уязвими за загуби на топлина и натрупване на влага. Затова е особено важно правилното разположение и доброто уплътнение между прозорците и стените.

Топлият монтаж
  (монтаж на слоевете) беше създаден, за да обособи трите взаимодействащи се сфери. Само сухият слой на изолацията осигурява дълготрайна защита срещу  замръзване и мухъл

o_sws3

Вътрешната  пароуплътнителна лента  е « защитен щит « за топлоизолацинни я слой, предотвратявайки проникването на водна пара  и влага от вътрешността на помещението.

Средният слой ( полиуретановата монтажна пяна) действа като топло и звукоизолоция.

Външното уплътнение (паропропусклива лента) предотвратява навлизането на влага навътре, а в същото време прави възможно дифузията на водните пари от стените.

Използването на топлия монтаж , позволява да се осигури не само по-висок топлинен комфорт, но и предотвратява проникването на влага в изолационните и строителни материали.  Приникването на влага обикновенно води до появата на плесен имухъл, а също така и до измръзване на стените в зимния период.